Van Rijn en IJsselland

Bouvierkennel Westervoort


U WILT EEN BOUVIER AANSCHAFFEN ?


WEET U HET HEEEEEL ZEKER ???

Heeft u dan hier wel eens bij stilgestaan?
* Uw huis zal nooit langer meer echt schoon zijn dan voor hooguit 10 minuten!
Want iedere keer dat een bouvier "uitgaat" brengt hij alle derrie en drek uit de hele omgeving mee in zijn ruwe vacht,inclusief alle takjes,blaadjes en ongedierte.
En als het regent of sneeuwt komt daar nog bagger,pekel en liters water bij.
En ze blijven nog een paar uur nat en stinken.
* U zult een Bouvier minimaal 1 keer in de week grondig moeten borstelen.
Als je dat niet ziet zitten "vervilt" de vacht zodanig dat hij/zij totaal geschoren zal moeten worden en U dus een hond overhoud die meer lijkt op een mislukte Labrador als op een Bouvier.
Na het borstelen ziet een Bouvier er voor ongeveer "een uurtje" schitterend uit,maar daarna verandert hij al gauw weer in een "vogelverschrikker".
En ondanks dat een Bouvier niet "verhaart" zul je toch dotjes haar en stof door het hele huis heen vinden.
* Hun baarden zien er schitterend uit als ze uitgekamd zijn.
Maar als je ze vergeet geregeld uit te wassen of uit te kammen,dan blijft er rottend voer in achter wat vreselijk gaat stinken, of wat dacht je van restanten van botten wat verandert in een soort "kauwgum" en je er dus niet meer uitkrijgt zonder schaar te hand te nemen.
Maar ja de Bouvier heeft nou eenmaal niet voor niets de bijnaam " VUILBAARD".
* De Bouvier is een hele " GEWILLIGE" hond.
Maar ze zullen zeker "de baas in huis" worden als ze daar de kans voor krijgen.
Ze hebben heel heel echt heel veel doordachte en vooral consequente opvoeding en socialisatie nodig als ze opgroeien.
ALS ze dit krijgen DAN worden het Fantastische honden, ( zo tegen de tijd dat ze 2 jaar oud zijn …)
Dus heb je 2 jaar over ???
* Heeft u een sterke maag?
Want het zal u gebeuren dat u denkt, dat uw "Bello" een "vies stinkend stuk vod" van de straat op pakt en u wilt het met uw blote handen uit zijn bek halen,en u komt er achter dat het geen "vod" was maar een half vergaan dood konijn!!
Of heeft u wel eens midden in de nacht met uw blote voeten in een "verse hoop poep" getrapt?
En het woord "poepzakje" krijgt toch wel een heel eigen betekenis als u 3 keer per dag zowat een "vuilniszak" nodig heeft om Bello’s behoefte op te ruimen,en dan moet je "het" nog "ergens" laten tot de vuilnisman weer komt.
* Als het heet is willen Bouviers hun kop nog wel eens uitschudden.
En dan wil het nog wel eens voorkomen dat er een grote sliert kwijl door de lucht heen vliegt en tegen de muur of aan het plafond blijft hangen…. En dat blijft zo tot je er misselijk van word en dan toch maar weer het keukentrapje gaat pakken om het schoon te maken.
*Je zal constant verwondingen oplopen.
Want een Bouvier ziet de humor er wel in van een spelletje, ze zijn zeer enthousiast, maar ook veel sterker dan u zich voor kunt stellen.
Iedere Bouvierbezitter heeft wel een persoonlijke lijst van verwondingen, die zeer "per ongeluk" zijn gebeurt tijdens een spelletje met deze "goedbedoelende" sterke Beren.
Want als een Bouvier met u speelt, dan speelt hij alsof hij met een andere Bouvier speelt, en houd hij er geen rekening mee dat wij maar zeer kleinzerige MENSEN zijn.
En wat dacht je ervan als een Bouvier "iets" ziet waar hij achteraan wil?
Nou dan houd hij er dus echt geen rekening mee dat jij nog aan de andere kant van het lijntje "hangt" en je word dus gewoon meegesleurd, dwars door het andere verkeer, lantaarnpalen tegenkomend en allerlei andere obstakels die je je maar ja bedenken.
Of wat dacht je ervan als een goeie 40 kilo pure liefde tussen je benen door raced als grapje om je te verassen? Nou je ligt echt op je plaat!! Maar visite ligt wel dubbel van het lachen…
Zo zijn de "dijen" van de meeste Bouviers eigenaars regelmatig blauw, van de liefde volle begroetingen van hun schatjes die even "goeiemorgen" komen zeggen en tegen ze aanspringen en met hun nagels even in de dijen blijven hangen. Een andere variant hierop is een blauwe wang,want die kanjer kwam even een "kus" geven,maar ja die plekken verdwijnen vanzelf weer na een dag of 5.
Wacht maar tot u de rekening van de dierenarts krijgt!
*Bent u nog steeds niet ontmoedigd???
* Dan bent u waarschijnlijk de perfecte baas voor een Bouvier.
Die hem kan waarderen in al de schitterende facetten van zijn karakter.
Bron : Bouvier nieuws
38e jaargang April 2003

Bouvier kopen